انجمن پژوهشی حوزه علمیه الزهراء سلام الله علیها سطح 3 خواهران تبریز
 
 


آذر 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30





جستجو




رتبه

     



     

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [چهارشنبه 1397-01-22] [ 09:17:00 ق.ظ ]




     

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
     [ 09:16:00 ق.ظ ]




    متن استفتاء:

    خرید و فروش ترقه و انجام چهارشنبه سوری و سیزده به در به اعتقاد نحسی 13 و احیای مظاهر ملی گرایی مانند تخت جمشید چگونه است؟ متاسفانه این اعمال مورد تشویق قرار گرفته است.

    پاسخ حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(دامت برکاته):

    «چهارشنبه سوری و سیزده بدر مبنای عقلائی ندارد.»

     

    پاسخ حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(رحمت الله علیه):

    «در فرض مزبور که دارای خطرات جانی و مالی است و موجب اذیت و آزار دیگران است و مخالف مقررات و قانون و نظم جامعه است، جایز نیست.»

     

    پاسخ حضرت آیت الله العظمی بهجت(رحمت الله علیه):

    «این کارها مشروعیت ندارد.»

     

    پاسخ حضرت آیت الله العظمی تبریزی(رحمت الله علیه):

    «هیچ یک از این امور رجحان شرعی ندارد و تشویق مردم به این مورد، تشویق به دنیا و غافل کردن از آخرت است و اینکه تصور می کنند این امور مردم را به حفظ وطن و عزت وا می دارد، تصوری باطل است. آنچه مردم را به عزت می رساند و به حفظ وطن وا می دارد ایمان است و بس.»

     

    پاسخ حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی(دامت برکاته):

    «اشکال دارد.»

     

    پاسخ حضرت آیت الله العظمی سیستانی(دامت برکاته):

    «اموری که به جامعه ضرر می‌زند و موجب ایذاء مردم است، مانند استعمال ترقه، خرید و فروش آن، جایز نیست.»

     

    پاسخ حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(دامت برکاته):

    «این کارها شایسته مسلمان نیست.»

     

    http://rasekhoon.net/article/show/208667/%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7/

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [چهارشنبه 1396-12-23] [ 01:53:00 ب.ظ ]




    چهارشنبه سوری از دیدگاه آیت الله مکارم شیرازی

    آیت الله العظمی مکارم شیرازی(دامت برکاته) در پاسخ به آداب و رسوم نوروز و مراسمی که در شب چهارشنبه آخر سال برخی افراد انجام می دهند، می فرمایند:
    بخشی از رسوم که در نوروز برگزار می شود بسیار خوب است و بخشی خرافی است انسان عاقل کارهای خوب را انجام می دهد و از خرافات پرهیز می کند. نظافت، خانه تکانی، دید و بازدید و کمک به نیازمندان و خیلی از کارهای دیگر خوب است اما آتش روشن کردن در چهارشنبه سوری یک بدعت خرافی است مخصوصا با گفتن این جمله که «سرخی تو از برای من زردی من از برای تو» اینها خرافات است انسان عاقل نباید به سراغ این ها کارهای برود …

     

    http://rasekhoon.net/article/show/208667/%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7/

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
     [ 01:38:00 ب.ظ ]




    چهارشنبه سوری از دیدگاه آیت الله سبحانی

    آیت الله جعفر سبحانی(دامت برکاته) در مذمت چهارشنبه سوری و دوری از ترویج این خرافه می فرمایند:
    قرآن مجید می‌فرماید یکی از اهداف بعثت پیامبر این است که غل و زنجیری که بر افکار مردم بسته شده بود را باز کند. مراد از غل و زنجیر آداب و رسوم جاهلی است که هیچ اثری در اخلاقیات و زندگی انسان ندارد از این رو پیامبر اسلام تمام رسوم جاهلیت که به ضرر انسان بود را لغو کرد.
    چهارشنبه سوری به نحوی که در ایران رسم شده جهل است و ضررهای آن برای همه مشهود است. متاسفانه به خاطر همین رسوم غلط، جوانان زیادی زخمی و کشته می‌شوند و پدران و مادران آنها در سوگ آنها می‌نشینند. همه انبیا و اولیای الهی آمدند تا با خرافات مبارزه کنند و چهارشنبه سوری هم نوعی خرافه است. باید از اصالت هایی که موجب پیشرفت ملت ما می‌شود محافظت کرد.
    تقلید از دیگران در صورتی درست است که باعث سازندگی شود ولی تقلیدی که مایه بدبختی شود درست نیست. پریدن روی آتش و گفتن برخی جملات و… به هیچ وجه درست نیست. به همه مردم توصیه می کنم که در روز چهارشنبه آخر سال مراقب اعمالشان باشند و دچار مسائل خلاف شرع و عقل نشوند.

    1http://rasekhoon.net/article/show/208667/%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7/

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
     [ 01:36:00 ب.ظ ]




     

     

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [چهارشنبه 1396-12-09] [ 09:56:00 ق.ظ ]




     

    از بــیـت آل طـاهـا(ص) آتـــش کــشــد زبـانــه
      گــوئـی شــده قـــیـامـت بـر پـا درون خــانــه

     برپاست شور محـشر از عـتـرت پـیـمبـر(ص)
    خـلــقـنـد مـات و مـبـهـوت از گـردش زمانـه

     

    اهریمنان نمودند خون قلب مـصـطفی(ص) را
    در مـنـظـر خـلایـق بـی جــرم و بــی بـهــانـه

     

    در پــشــت در فــتــاده ام الائـــمـــه(س) از پـا
    دارد فـغــان ز دشـمـن آن گـــوهــر یـگــانـه

     

    زیـنـب(س) بـه نـاله گـویـد کـشـتـند مــادرم را
    ایـن یک ز ضـرب سـیـلی آن یک ز تـازیانه

     

    در خون فتاده زهرا(س) چون مرغ نیم بسمل
    مـحـسـن(ع) فـتاده چـون گـل پر پر در آستانه

     

    در پشت زانـوی غم پژمان نشسته حـیـدر (ع)
    مانده حـسـیـن مظـلوم(ع) حیران در آن میانه

     

    از نقش خون و دیوار پرسد ز حال زهرا(س) 
    وز زخــم سـیـنـه گـیـرد از مــیــخ در نشـانه

     

    دارد حــســن(ع) شـکـایـت از کـیـنـه مغیره(ل)
    ریـــزد ز دیـــدگـــانـــش یــاقـــوت دانـه دانـه

     

    بـا پـهـلـوی شـکـسـته چون مـرغ بـال بسته
    زهـرا(س) بـه خـون نـشسـته در کـنج آشیانه

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [چهارشنبه 1396-12-02] [ 09:36:00 ق.ظ ]




    قالَتْ علیها السلام :

    … وَ النَّهْىَ عَنْ شُرْبِ الْخَمْرِ تَنْزیها عَنِ الرِّجْسِ، وَاجْتِنابَ الْقَذْفِ حِجابا عَنِ اللَّعْنَةِ، وَ تَرْكَ السِّرْقَةِ ایجابا لِلْعِّفَةِ.

    (ریاحین الشّریعة : ج 1، ص 312، فاطمة الزهراء علیها السلام : ص 360، قطعه اى از خطبه طولانى و معروف آن مظلومه .)

    خداوند متعال منع و نهى از شرابخوارى را جهت پاكى جامعه از زشتى‌ها و جنایت ها؛ و دورى از تهمت ها و نسبت هاى ناروا را مانع از غضب و نفرین قرار داد؛ و دزدى نكردن ، موجب پاكى جامعه و پاكدامنى افراد مى گردد.

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [چهارشنبه 1396-11-25] [ 09:30:00 ق.ظ ]




     

    کار طلاب جوان در اوائل انقلاب مانند کار زنبور عسل بود

    اگر جامعه‌ی روحانیت نبود، این انقلاب پیروز نمی شد؛ تا صد سال دیگر هم پیروز نمی شد. روشنفکران سیاسی ما که بعضی‌شان هم آدم های خوبی بودند، دلسوز هم بودند - همه، آدمهای ناراه و منحرفی نبودند - توانائی‌اش را نداشتند، مقبولیت نداشتند، در بین مردم نفوذ نداشتند، نمی توانستند بر دلهای مردم حکومت کنند. آن که می توانست اولاً از حیث سطح، تمام کشور را فرا بگیرد، ثانیاً از حیث عمق و تأثیر، تا اعماق دلها نفوذ کند، روحانیت بود؛ که همه جا بود.
    بنده یک وقتی در اوائل انقلاب، این آیه‌ی شریفه‌ی سوره‌ی نحل را خواندم: «اعوذ باللّه من الشّیطان الرّجیم. وَأَوحىٰ رَبُّكَ إِلَى النَّحلِ أَنِ اتَّخِذي مِنَ الجِبالِ بُيوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمّا يَعرِشونَ، ثُمَّ كُلي مِن كُلِّ الثَّمَراتِ فَاسلُكي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلًا ۚ يَخرُجُ مِن بُطونِها شَرابٌ مُختَلِفٌ أَلوانُهُ فيهِ شِفاءٌ لِلنّاسِ ۗ إِنَّ في ذٰلِكَ لَآيَةً لِقَومٍ يَتَفَكَّرونَ».(۱)

    گفتم بله، این جوانهای طلبه مثل زنبورهای عسل رفتند بر روی گلهای معرفتی که از بیان امام روئیده بود، نشستند تغذیه شدند، بعد راه افتادند به سرتاسر کشور، به مردم عسل دادند، به دشمنان نیش زدند؛ هم عسل، هم نیش؛ نیش و نوش با هم. از هیچ دسته‌ای، از هیچ حزبی، از هیچ جمعیت دیگری غیر از روحانیت، این کار برنمی‌آمد. و اگر این نمی شد، این انقلاب اجتماعی به وقوع نمی پیوست؛ انقلابی که همان شعاری که در تهران روز عاشورا داده می شود، در فلان کوره‌دهِ یک استان دورافتاده هم مردم راهپیمائی می کنند، همان شعار را می دهند، همان حرف را می زنند، همان درخواست را می کنند. این می شود انقلاب اجتماعی؛ که نتیجه‌اش سقوط آنچنان حکومتی است، و تشکیل اینچنین نظامی. استقامت و استحکام و ریشه‌داری این نظام به گونه‌ای است که به توفیق الهی، قرنها این نظام پابرجا خواهد بود.۱۳۹۱/۰۷/۱۹

    بیانات در دیدار علما و روحانیون خراسان شمالی

    قرآن
    ۱ ) سوره مبارکه النحل آیه  68 و 69

    ترجمه:
    سپس از تمام ثمرات (و شیره گلها) بخور و راه‌هایی را که پروردگارت برای تو تعیین کرده است، براحتی بپیما! «از درون شکم آنها، نوشیدنی با رنگهای مختلف خارج می‌شود که در آن، شفا برای مردم است؛ به یقین در این امر، نشانه روشنی است برای جمعیّتی که می‌اندیشند.

     

    http://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=1186

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [چهارشنبه 1396-11-18] [ 11:38:00 ق.ظ ]




     

    دربارة تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) روایات مختلفی وجود دارد است. و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(ص) بیان شده است. اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر (ص) یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان.


    بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیة اوّل می‌ خوانند.


    اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیة دوم می‌ خوانند.
    بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا ۶ روز می باشد، ۳ روز در ماه جمادی الاول و ۳ روز در ماه جمادی الثانی. فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد.

    و شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)، ۲۹ روز بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت ۱۳جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود. چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری ۲۹ روزه و حداکثر ۴ ماه قمری ۳۰ روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.

    اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول ۷۵ روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است، دهه فاطمیه دوم گفته می شود.

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
     [ 10:23:00 ق.ظ ]




     

     

    حضرت زینب س

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [سه شنبه 1396-11-03] [ 09:17:00 ق.ظ ]




    القاب حضرت زینب سلام الله علیها

     

    عالمه غير معلمه : داناى نياموخته

    فهمة غير مفهمه : فهميده بى آموزگار كعبة الرزايا: قبله رنجها.

    نائبة الزهراء: جانشين و نماينده حضرت زهرا (س)

    نائبة الحسين : جانشين و نماينده حضرت حسين (ع)

    مليكة الدنيا: ملكه جان ، شهبانوى گيتى

    عقيلة النساء: خردمند بانوان .

    عديلة الخامس من اهل الكساء: همتاى پنجمين نفر از اهل كساء.

    شريكة الشهيد: انباز شهيد.

    كفيلة السجاد: سرپرست حضرت سجاد.

    ناموس رواق العظمه : ناموس حريم عظمت و كبريايى .

    سية العقائل : بانوى بانوان خردمند.

    سر ابيها: راز پدرش على (ع)

    سلالة الولاية : فشرده و خلاصه و چكيده ولايت .

    وليدة الفصاحة : زاده شيوا سخنى .

    شقيقة الحسن : دلسوز و غمخوار حضرت حسن (ع).

    عقيلى خدر الرسالة : خردمند پرده نشينان رسالت .

    بليغة : سخنور رسا.

    فصيحة : سخنور گويا.

    صديقة الصغرى : راستگوى كوچك (در مقابل صديقه كبرى ).

    الموثقة : بانوى مورد اطمينان .

    عقيلة الطالبين : بانوى خردمند از خاندان حضرت ابوطالب (و در بين طالبيان ).

    الفاضلة : بانوى با فضيلت .

    الكاملة : بانوى تام و كامل .

    عابدة آل على : پارساى خاندان على

    عقلية الوحى : بانوى خردمند وحى

    شمسة قلادة الجلالة : خورشيد منظومه بزرگوارى و شكوه .

    نجمة سماء النبالة : ستاره آسمان شرف و كرامت .

    المعصومة الصغرى : پاك و مطهره كوچك .

    قرينة النوائب : همدم و همراه ناگوارى ها.

    محبوبة المصطفى : مورد محبت و محبوب حضرت رسول (ص).

    قرة عين المرتضى : نور چشم حضرت على (ع).

    صابرة محتسبة : پايدارى كننده به حساب خداوند براى خداوند.

    عقيلة النبوة : بانوى خردمند پيامبرى .

    ربة خدر القدس : پرونده پرده نشينان پاكى و تقديس .

    قبلة البرايا: كعبه آفريدگان .

    رضيعة الوحى : كسى كه از  وحى شير مكيده است .

    باب حطة الخطايا: دروازه آمرزش گناهان .

    حفرة على و فاطمه : مركز جمع آورى دوستى و محبت على (ع) و فاطمه (س).

    ربيعة الفضل : پيش زاده فضيلت و برترى .

    بطلة كربلاء: قهرمان كربلا.

    عظيمة بلواها: بانويى كه امتحانش بس بزرگ بود.

    عقلية القريش : بانوى خردمند از قريش .

    الباكية : بانوى گريان .

    سليلة الزهراء: چكيده و خلاصه حضرت زهرا (س).

    امنية الله : امانت دار الهى .

    آية من آيات الله : نشانى از نشانه هاى خداوند.

    مظلومة و حيدة : ستمديده بى كس .

    http://old.aviny.com/occasion/ahlebeit/bastegan/zeinab/veladat/88/Zendeginameh.aspx

    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
     [ 09:04:00 ق.ظ ]




    موضوعات: مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [چهارشنبه 1396-09-22] [ 09:21:00 ق.ظ ]




    میلاد مبارک قائم آل محمد صلی الله عیله و آله و سلّم عجل الله تعالی فرجه الشریف أرواحنا لتراب مقدمه الفداء مبارک

     

    موضوعات: بدون موضوع, مراسم ها و مناسبت ها  لینک ثابت
    [سه شنبه 1396-02-19] [ 11:38:00 ق.ظ ]
     
       
     
    مداحی های محرم